64
Следвайте ни

Финалите на "Ендуро сериите" за първи път в Пловдив

viber icon

Започна 7-и финален кръг от Българските Ендуро Серии за 2021 година. Домакин на събитието за първи път е град Пловдив и пътеките в района на хижа Здравец. За участие в събитието към момента, въпреки лошото време и тежките условия, са записани около 50 участници от всички краища на страната и няколко представителя на съседна Гърция.

Ендуро дисциплината е една от най-интересните и бързо развиващи се в световен мащаб през последните няколко години в планинското колоездене и представлява комбинация от спускане за време през техничен планински терен по няколко специални отсечки и тежко физическо натоварваме при придвижването на самоход между отделните етапи.

Пилотното издание на „Пловдив Ендуро“ ще включва 3 специални етапа с обща дължина от близо 10 км и над 20 км трансферни отсечки. Трасетата включват множество стръмни, скоростни участъци, корени, камъни и скокове, а проливните дъждове през изминалите дни, ги направиха още по-предизвикателни и трудни за състезателите.

Финалният кръг на Българските Еднуро Серии ще бъде решаващ за крайното класиране в турнира и годишната ранглиста в повечето от категориите и се очаква надпреварата да бъде много оспорвана. Победителите в отделните категории ще получат парични и предметни награди предоставени от Нисан, Ред Бул България, Допелхерц, магазини All Mountain и Skulls & Forks.

През този сезон Българските Ендуро Серии включваха общо 7 кръга, а домакини бяха Витоша, Банско, Враца, Петрич, Смолян, Пампорово - Мечи чал и за първи път Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?