Следвайте ни

Фарс! Опитаха да оцветят Хебър в политически краски

Кандидат-кметове на ГЕРБ и БСП се пробваха да влязат в Общото събрание на клуба

viber icon

Мнозинството в УС на ФК Хебър пресече опит за грубо политизиране на пазарджишкия футболен клуб.

Това се случи по време на заседание на Управителния съвет на клуба, провело се на стадион „Георги Бенковски”. 

На него ръководното тяло на Хебър прие като редови членове на клуба легендата Иван Чорлев, шефът на ОС на БФС Спас Иванов, Ангел Спасов – Аглаята и Кирил Янков – Миксера.

Скандалът избухна секунди по-късно, когато най-изненадващо президентът на клуба и лидер на ПП ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов предложи като членове да бъдат приети и кандидатите за кметове Благо Солов(БСП), Иван Панайотов(ГЕРБ), Атанас Шопов(АБВ), журналистите Валентин Ненков(Виделина) и Стоян Стоянов(Па1), както и още няколко човека дошли по негова покана на стадиона.

След гласуването мнозинството от членовете в УС обаче  не прие изненадващите предложения.

„Аз съм потресен от действията на Шопов и сподвижниците му. За мен е абсолютно недопустимо политизирането на ФК Хебър, два месеца преди местните изборите”, коментира след събранието членът на Управата Иван Папазов, който беше сред противопоставилите се на това екзотично предложение.

Папазов е убеден, че зад опита на Шопов да вкара в Общото събрание на клуба хора далеч от чисто футболната гилдия на Пазарджик стоят изцяло користни цели.

„Нямам нищо против тези лица, но да заповядат като членове на клуба след изборите. 

Този филм вече го гледах през 2011-та, когато се пръкна Хебър 2011 с президент Христо Тодоров. Знаете колко изкараха тогава – 3 месеца.

Докато аз съм тук няма да допусна втори подобен политически геноцид във футбола на Пазарджик”, заяви Иван Папазов.

„Меко казано съм учуден, че мераци да стават членове на клуба имат хора, които до вчера не знаеха къде се намира стадиона. Попитах Солов събличал ли се е по физическо и знае ли от коя страна се рита топката, та изведнъж прояви желание да става член на клуба. Същото важи и за останалите кандидати за членове. Няма такава пародия”, допълни Папазов. 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?