Следвайте ни

Ето къде ще си харчи парите Косоко СНИМКИ

viber icon
Омар Косоко подписа договор за 3 години с Ал Феджейра. Тимът от ОАЕ е във втора дивизия, а треньор му е Диего Марадона. От сделката Ботев ще прибере 250 000 евро, а в личната сметка на Омар Косоко ежемесечно ще постъпват 40 000 долара. За тези неща обаче отдавна сме ви информирали. Ето обаче къде може да харчи парите си Омар, ако реши да не е аскет и да посещава забележителностите на емирството.

Фуджейра е едно от седемте Обединени арабски емирства. Едноименната му столица е модерен град, осеян с лъскави небостъргачи, но емирството се гордее и с редица историческите сгради, най-известни сред които са джамията Ал Бидях и форт Фуджейра. С население от 150 хиляди жители Фуджейра за много туристи е лежерно удоволствие след шумната суматоха на Дубай.

Дори жителите на останалите емирства бягат тук от забързания си делник. Някои от забележителностите на емирство Фуджейра, през които си заслужава да се отбиете, са:

Форт Фуджейра
Построен през 1670 година, фортът е още една сграда, за която емирство Фуджейра държи първенството по старинност. В миналото той е служел както като защитно укрепление, така и като дом на управляващата фамилия на емирството.

Джамията Ал Бидях (Al-Bidyah Mosque)

Тя се намира на север от град Фуджейра и е най-старата джамия в Обединените арабски емирства. Археологическите разкопки около нея сочат, че земята е била обитавана още преди 4 хиляди години.

Замъка Ал Хаил

Някога той е бил щаба на управниците на емирството. Построен преди около 250 години, той е играел важна роля в защитата на областта.

Джамията Шейх Зайед

Площта на тази модерна джамия е колкото три футболни игрища, което я нарежда на второ място сред най-големите джамии в Обединените арабски емирства след голямата джамия в Абу Даби. Всяко едно от шестте й минарета се извисява на 100 метра височина. Бялата й фасада я е превърнала в символ на емирство Фуджейра.

Горещите извори Аин ал Мадхаб

Разположени извън град Фуджейра, в подножието на планината Хаджар, тези извори са популярно място за отдих сред местните. Има отделни зони за къпане за мъже и за жени. През уикенда много семейства посещават басейните.

Плажовете

Фуджейра е единственото емирство, което няма излаз на Арабския залив. Плажовете на емирството са разположени изцяло на Оманския залив. Някои от най-подходящите местенца за гмуркане с водолазен костюм се намират именно тук.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?