64

Елитът на борбата ни идва за ДЛОШ в "Колодрума"

Държавен личен отборен шампионат за мъже и жени по борба ще се проведе от 13 до 15 юни в зала Колодрума в Пловдив. През 2016 година е последното състезание проведено в града под тепетата. Входът е свободен.

400 борци от 40 клуба от цяла България ще участват в надпреварата в трите дни. Пловдивските клубове, които ще вземат участие са "Тракиец", "Атлетик" и "Локомотив". 

Отборът на "Тракиец" ще бъде с пълен тим. Миналата година борците на отбора станаха трети, като тази година се очаква амбициите са са за първо място.

Капитан на тима е Гюрсес Юсеин, който ще се бори в кат. 86 кг. През 2023 година той стана втори. Аут от надпреварата са трима титуляри от "Тракиец", които са контузени. Това са Енгин Исмаил, Николай Левенов и Божидар Тодоров. 

"Искаме да благодарим на Иван Запрянов от община Пловдив и на пловдивския бизнес, които ни подкрепиха. След състезанието мислим през есента да започнем обновяването на окръжни първенства при децата, за да вдигнем нивото на борбата. Първото подобно първенство най-вероятно ще е в Пловдив. Ще поканим всички състави от Пловдивска област, за да може да се провеждат 2 до 3 състезания годишно в областта. 

Искаме да създадем ядро на борбата на местно ниво, защото има доста добри клубове. Имаме разговори с община Пловдив да ни подкрепят в тези начинания", заяви Данаил Димитров, който е председател на СК "Тракиец"

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?