Ексклузивно: Осъдиха играч на Левски за черно тото

Скандалите в Левски отново са налице след един кратък период на затишие, в който представителният отбор поведе в класирането на Първа лига. Този път духовете на Герена не са свързани със слаба игра, а с нещо далеч по-сериозно. Един от основните футболисти на сините Давид Яблонски се забърка в нов голям скандал, но този път в родната му Чехия. Бранителят бе осъден и глобен за уреждане на футболни срещи, съобщава чешкият колега Радек Нохъл в сайта "Seznamzpravy". Той се позовава на думите на говорителя на съда в Страховице - Роман Винклер. Футболистът на "сините" вече е с условна 18-месечна присъда и е задължен да плати 20 000 чешки крони, а ако не го направи, то го грози затвор от близо 10 седмици, допълват в Чехия. 

Става ясно още от материала на колегите, че съдът в Страховице разполага със записи на Яблонски, уличаващи го в неспортсменското деяние. Изданието твърди, че полицията дори има видео запис и телефонни разговори, като доказателство срещу бранителя на "сините".

Манипулираните срещи, за които се пише, са били от младежките първенства по времето, когато Давид бил в Теплице. Твърди се дори, че той освен на футболистите, влияел и на треньора на отбора.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?