61

Едно от златните ни момичета призна за жестока болест

Олимпийската шампионка с ансамбъла Лаура Траатс призна, че страда от жестока болест, заради която тимът ни пропусна да участва на Световното първенство в Япония и да представят за последно великолепните си съчетания. Траатс обаче получи контузия, а докторът на националния отбор категорично забрани нейното участие, а тимът ни се оттегли от надпреварата.

 "По-добре съм, в началото бях с по-смесени чувства и емоции, тъй като не приех леко начина и причината, заради които се оттеглихме", сподели Лаура.

Проблемът й е в шийните прешлени. Има дискова херния на врата. Болката й се обостря по време на тренировка в Япония преди старта на шампионата на планетата.

"Усетих силна болка, която тръгваше по нерва на дясната ми ръка, с която изхвърлям, улавям. Това е удобната ми страна. Изкарахме и двете тренировки, въпреки че виждах, че нещата не са никак добре. Докторът го е обсъдил с госпожа Илиана Раева и тя по-късно ни каза, че прекратява участието ни", сподели Траатс пред btv.

"За мен беше много тежко, сълзите ми веднага текнаха. Това е един къртовски труд, състезанията бяха подарък, а тренировките - тежката част. Преживяхме много на тренировките, на състезанията просто трябваше да оберем плода на труда ни, а така не само моя, но и на целия екип, на отбора отиде на вятъра."

 Лаура Траатс разкри, че е получила огромна подкрепа от най-близките си приятелки - момичетата от ансамбъла, с които през последните пет години покори всички върхове.

"Когато имаме дадена цел, сме готови да минем през всичко, за да я постигнем. Нашата беше олимпиадата, ние я постигнахме. Това световно първенство беше като бонус за нас, искахме да завършим кариерата си с него", каза още Лаура и добави, че и занапред смята да се занимава с художествена гимнастика.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Борис

Борис

03.11.2021 | 07:42

Само мъже разбирачи тука. Хайде си направете вие отбор по художествена гимнастика, да ви видим

Отговори
0 0
Асан

Асан

02.11.2021 | 17:36

Да не са в опъвали на челна стойка

Отговори
2 6
раев

раев

01.11.2021 | 11:34

И това чак когато отидоха на световното ли го разбра та не взеха мерки преди това, поне резервна състезателка да вземат.

Отговори
20 6
НОСТРАДАМУС

НОСТРАДАМУС

01.11.2021 | 11:05

Хайде стига вече де.Щом е болна да се лекува и толкоз.Превърнахте го национална катастрофа.Болниците в момента са пълни с болни хора,а вие само за нея пишете.Стига вече.

Отговори
21 7

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?