Следвайте ни

Една сълза за Чико

В живота ми има хора, които обичам, но с течение на времето те се променят и стават такива, каквито никога не бих обикнал. Обаче напук на всичко продължавам да ги обичам.

Има и хора, които винаги са били икони за мен, и си остават такива. Малко са, но качествени. Трима от тях днес ще заформят страхотно трио там, горе, в небесния отбор. 

Динко Дерменджиев вече ще си партнира с Добри Ненов и Георги Убинов. Това са тримата мои герои от детството, та до ден-днешен. 

"Момче, ще ти кажа нещо - каквото и да правиш, трябва сърце, иначе няма смисъл". Помня тези думи, Чико. Те са твоята автобиография.

Една сълза за Чико! Сълза ли казах? Не, объркал съм се - една усмивка за него. Той носеше радост, такъв ще го и  запомня.

Ще гледам днес Ботев - Левски, а ти ще си до мен, Чико. Там и ще бъдеш винаги, защото благодарение на теб, Зума, Гочо, Тумби и една дузина играчи от Кършияка разбрах, че футболът трябва да ни носи радост и удоволствие, а не точки.

Усмихвайте се днес, защото ТОЙ не искаше да вижда разплакани лица. А довечера, скришом, пуснете една сълза, ТОЙ го заслужава.

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (2)

Велик

04.05.2019 | 20:20
3 2

ЧИКО !

Никола

04.05.2019 | 13:19
16 2

Велик Чико легенда.Просто каквото напишиш ще е малко.Вечно ще е със нас почивай в мир

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?