61
Следвайте ни

Двукратна олимпийска шампионка съобщи неприятна новина

viber icon

Двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева изненадващо обяви, че планира да се оттегли от поста председател на Българския стрелкови съюз. Гроздева е втори мандат на тази позиция, която съвместяваше със състезателната си кариера, съобщи Гонг.

"Търсим достоен човек, запознат със спецификите на спортната стрелба, който да заеме поста председател на Федерацията. Кандидатът трябва да помага финансово, да бъде добър администратор и да умее да носи отговорност. Аз и до момента бях само лице на Федерацията, основният двигател по оперативната дейност е спортният директор Димитър Тодоров", заяви Мария Гроздева. 

49-годишната двукратна олимпийска шампионка прекрати състезателната си кариера след олимпийските игри в Токио това лято, а от миналата седмица вече е в президиума на Европейската федерация по спортна стрелба.

"За мен е огромна чест. Ще бъда нещо като говорител на състезателите, ще осъществявам връзката между федерацията и атлетите. Надявам се да бъда полезна. 38 години съм в този спорт, но прекратих кариерата си с усмивка и радост. Благодаря на първия ми треньор Валентин Андреев, който ме откри за спорта, на Емил Душанов и на настоящия ми съпруг Валери Григоров."

"Мислех да се откажа още миналата година по време на пандемията, когато Олимпиадата бе отложена и въобще не се знаеше дали ще се проведе. Мотивацията ми се губеше, но намерих сили да продължа. След последния изстрел в Токио затворих куфара и казах край. Давам път на младите", коментира темата Гроздева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Сашо

Сашо

27.10.2021 | 21:41

С какво сте повече от жените способни ,че ,не може да бъди жена,жените понякога превъзхождат мъжете, тъй че не разсъждавай много всезнайко.

Отговори
5 0
Баба

Баба

27.10.2021 | 13:36

И кое е неприятно за "простолюдието"?

Отговори
6 1
Иван

Иван

27.10.2021 | 05:14

В президиум на Европейска федерация е а не прави разлика между Олимпиада и Олимпийски игри.Елементарно.

Отговори
1 8
kak'Сиика

kak'Сиика

26.10.2021 | 15:44

Правилно решение. Жена не бива да шеф на стрелбите

Отговори
5 15

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?