Два златни и сребърен медал за наши каратеки от световен шампионат

От 12 до 14.10. 2018 г. В Молдова, в град Кишинев се проведе Световна купа и Световно първенство на SKDUN/Шотокан Карате на Държавите от Обединените Нации/, за всички възрасти. В състезанията взеха участие над 1 800 каратеки от 30 държави. Това бяха 80 % от държавите на Европа, САЩ, Русия, Индия, Сирия, Венецуела, Габон, Доминиканска република, Непал и други, съобще треньорът сенсей Асен Василев.

            СК” Тонус- спорт” взе участие, като част от националния отбор на България  със 7 състезатели. Пет от тях се състезаваха  в Световната Купа и 2-ма в Световното първенство.

            Ето и класирането на състезателите ни:

                        В Световната Купа на  SKDUN

 

В  дисциплина    санбон кумите

           При 9 годишните

-         1-во място и златен медал  за Ивелина Донова

-          

При 10 -11  годишните

-         2-ро място и сребърен медал за Виктор Минеков

-         6-то място за  Иван Тодоров

 

В дисциплина Шобу ипон кумите

 

           При кадети /15 год/

-         1-во място и златен медал за Радост Гогова. Тя успя да защити титлата си от миналогодишното първенство  в Егер- Унгария, където в същата дисциплина стана  първа.

 

В дисциплина Ката

 

           При 9 годишните 

-6-то място за  Георги Василев

           При 10- 11 годишните

-4-то място  за Асен Присадов. Малко не достигна на нашия състезател  да се класира трети. За третото място се проведе преиграване от трима състезатели, които бяха с равни оценки, между които и Присадов.

Ето и участието ни в Световното първенство на SKDUN

           В дисциплина Шобу ипон кумите

           При кадети/15 год./

-         6-то място за  Кръстьо Барабаров.

  След като спечели първата си среща с много добра игра срещу представител на Азърбайджан, загуби в много оспорван двубой, с три продължения, от румънски състезател, с което бе спрян пътят му към медалите.

Радост Гогова и Кръстьо  Барабаров бяха включени и в отборите на България: кадети отборно момчета, кадети отборно девойки  и смесено отборно. Въпреки добрата им игра, отборите ни не стигнаха до призовите места, в световното първенство.

            Доволен съм от представянето на всички състезатели, като изказвам благодарност и на техните родители, без подкрепата на които, участието  ни в състезанията нямаше да се осъществи, каза още сенсей Асен Василев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Къде е най-добре да бъде разположен зоопаркът в Пловдив?