Следвайте ни

Два медала за Катрин Тасева от Минск

Катрин Тасева донесе нови два медала (сребърен и бронзов) за България на Европейските игри в Минск. След бронзовите отличия на Цветелина Цветанова в категория до 48 килограма в самбото и на Антоанета Бонева на 10 метра въздушен пистолет, Тасева извоюва сребро във финала на топка на турнира по художествена гимнастика. Българката, която вчера завърши шеста в многобоя, днес изигра отлично съчетанието си на топка и получи оценка от 21.400 точки (12.9 за трудност).  На лента Дина Аверина спечели второто си злато от финалите с оценка от 21,350. Ашрам, която вчера имаше проблеми с лентата си получи 21,100. Тасева, която е с ново съчетание, което играе за първи път в Минск, беше оценена с 20,450 и се нареди трета.

Златото на топка извоюва сребърната медалистка в многобоя Линой Ашрам (Израел), която получи 22.500 точки. Златната медалистка в многобоя от вчера и световна шампионка Дина Аверина (Русия) имаше изпускане и други неточности и остана на третата позиция с 21.300 точки.
 
В първия финал на отделните уреди - обръч, който беше без българско участие, златото спечели Дина Аверина с 22.850 точки, среброто заслужи представителката на домакините Катарина Галкина с 21.750 точки, а на третата позиция се нареди украинката Влада Николченко с 21.450 точки./sportal.bg

Юлиян Ангелов

Ръководител екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?