Следвайте ни

Достойно: Чико(Бяга) се отказа от Трета лига

viber icon

Отборът на Чико-Бунара от брациговското село Бяга няма да реализира правото си да играе от есента в първенството на Трета Югозападна футболна лига и ще остане член на пазарджишката "А" ОГ, в която стана първенец през последните 2 сезона. 

Новината на „Марица” намери потвърждение, както от страна на шефът  на бяжани Йордан Михайлов, така и от страна на ръководството на ЗС на БФС, което администрира лигата.

„Действително се отказваме от участие. Подадохме заявление за отказ по финансови причини”, призна Йордан Михайлов.

Той допълни, че до последно е опитвал да скалъпи бюджет за участие в Трета лига.

„Просто математиката не ни излезе. Това не е майтап работа, а сериозна отговорност. Не е срамно да се откажеш. По-добре сега, отколкото после в хода на първенството да правим циркове. Който ме познава знае, че няма как Чико да бъде боксова круша в дадено първенство”, заяви водачът на бяжани.

С днешния акт той на практика опроверга и клеветите, тиражирани в медийното пространство за търгашество на гърба на клуба.

Срокът за заявки за участие на отборите в Трета ЮФЛ изтече днес в 17 часа.

От своя страна ЗС на БФС е решил да не спасява на всяка цена овакантеното мястото на Чико и групата ще остане в състав от 17 отбора.

При това положение изпадащите през сезон 2019-2020 г. ще бъдат 3, а не 4, както се предполагаше.

Жребият за новия шампионат, който стартира след малко повече от 2 седмици ще се тегли утре от 11 часа.   

 

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?