Джени проплака: Кобрата ме обара по...

Адвокат Глория Олред поиска отнемане на лиценза на Кубрат Пулев

Гъсти облаци надвисват над най-добрия български професионален боксьор Кубрат Пулев. Американската репортерка Дженифър Равало, която беше целуната от Кобрата, е наела водещия адвокат Глория Алред и планира да защитава интересите си в съда, пише сайтът TMZ.  След зрелищната си победа срещу Богдан Дину в САЩ Пулев даде кратко интервю пред репортерката от "Вегас спортс дейли". В края му българинът неочаквано хвана събеседничката си с ръка за лицето и я целуна.
Това предизвика огромен медиен отзвук и включително донесе критики за действието на Пулев спрямо Равало, наричана Джени Суши. Алред е определяна от медиите в САЩ като феминист и водещ защитник на правата на жените. Тя участва в делото, което се води срещу певеца R Kelly. Също така представляваше 33 жени в процеса срещу комика и някогашна звезда на шоуто "Американски татко" Бил Козби. "Много сме щастливи, че най-накрая можем да кажем, че светът вече се вслушва в жените, не само чрез #MeToo, но и в съда", обяви Алред след присъдата на Козби.
Олред пък заяви, че ще бъде поискано Комисията по спорта в Калифорния да отнеме лиценза на българския боксьор, който при пристигането си на летище София хвърли вината върху журналистката и обяви, че тя “искала много повече”.

Джeни Суши прочете предварително подготвено изявление. В него се споменава, че по време на интервюто й с боксьора Пулев не само я целунал без разрешение, а освен това сграбчил и задните ѝ части докато прибирала личните си вещи в дамската си чанта.

“Никога не ми се е случвало нещо такова и не искам никога повече да ми се случва. Това, което той направи беше отвратително. Почувствах се ужасно омърсена и засрамена и не знаех как да отвърна”, сподели Суши на пресконференция. Тя призна, че е присъствала на афтър партито защото смятала, че имало възможност да направи още интервюта. В края на вечерта Кубрат Пулев я помолил да изтрие частта с целувката, но тя умишлено я публикувала с цел “всички да видят на какво е била подложена”.

“Искаме боксовия лиценз на господин Пулев да бъде отнет. Също така искаме Спортната комисия да постави този инцидент и поведението на Пулев в дневния си ред на следващото заседание на 14 май, и госпожа Джени Равало и аз да може да свидетелстваме", заяви адвокатката Глория Олред, която е известен активист за правата на жените.

"Дори ако бяха приятели, той все пак трябваше да пита за разрешение да я целуне по устата. Това е много интимно. Жената има право да каже ‘не’. Тя е била там, за да върши работата си. Това пречи на професионалните ѝ задължения. Да, мисля, че това може да се счита за сексуален тормоз”, добави 77-годишната юристка, известна с това, че взима едни от най-трудните дела за сексуален тормоз.



Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?