Следвайте ни

Директорът на школата на Локо за подготовката, талантите и бъдещето

viber icon

Директорът на Детско-юношеската школа на Локомотив Пловдив Димитър Палазов сподели впечатленията си от работата в академията след реформите, които предприе ръководството през лятото. В интервю за официалния сайт на клуба Палазов разказа как е преминала подготовката и какво предстои в близко бъдеще.

Г-н Палазов на старта на новия полусезон сме. Как протича подготовката и какви са акцентите, които поставяте в работата на ДЮШ?

 
Подготовката на всички отбори в школата върви по план, заложен още от самото й начало. Всеки отбор и треньор си има план за обучение на състезателите, който е съответстващ на тяхната възраст. При малките възрастови групи въведохме „Корвър” обучението. При по-големите заложихме доста на кондиционната работа, където имаме повече проблеми. Сега, в нейния край, всеки отбор опитва да изчисти стила си на игра. Също при големите възрастови групи въведохме и индивидуалното обучение на халфовете и нападателите, които са тренирани от Христо Колев-Бащата. Предстои и да определим треньор, който ще се занимава с обучението на защитниците в школата. Въведохме и педагогическо обучение при по-малките, което също е много важно за тях.
 
  Доволен ли сте от работата на треньорите в школата?
 
Всички треньори в школата са отдадени на работата си и работят неуморно за
развитието на своите състезатели и на ДЮШ на Локомотив Пловдив.Грижат се добре за играчите си. Мотивирани са, което на мен много ми харесва. Изпълняват моите изисквания,а те не са малко. Изградихме един сплотен колектив от треньори, които си помагат взаимно и се подкрепят постоянно.
 
 Наскоро набори 2003, 2004, 2006 и двата отбора при набор 2007 от ДЮШ се завърнаха от 9-дневен подготвителен лагер в Кушадасъ, Турция. Доволен ли сте предоставените условия, от протичането на подготовката и изиграните контроли с местни отбори?
 
 Условията, предоставени от домакините бяха отлични.Грижите, които полагаха за нас, бяха непрестанни. Не бяхме лишени от нищо. Бяхме настанени в петзвезден хотел.Терените бяха в добро състояние.Изиграхме и много престижни контроли. Отборите, които бяха там се подготвиха по най-добрия начин. Мислим занапред да изпращаме още набори от ДЮШ да се подготвят в Кушадасъ.
 
 Освен директор на школата, вие сте и треньор на елитната U19. Колко от футболистите в U19 ще се подготвят с представителния отбор през пролетния полусезон?
 
Доста от футболистите са под наблюдение на треньора на първия отбор, но това нещо не е даденост и всеки трябва да заслужи мястото си там. Постоянно тренират с първия отбор Октай Юсеин и Филип Колев. Други състезатели, които са викани да тренират с отбора, са Петър Шопов, Васил Иванов, Стоимен Тотков, Илиян Томов, Мартин Паскалев и Стефан Тинков.
Октай Юсеин, Васил Иванов и Петър Шопов дори дебютираха в първия отбор.
 
 В края на миналата година вие бяхте на стаж в „Динамо“ - Загреб. Споделете впечатленията си...
 
В края на годината изкарах едноседмичен стаж в „Динамо“ Загреб. Там е една от най-продуктивните детско-юношески школи в Европа. Отдавна имах желание да посетя клуба. По време на престоя ми там се запознах с методиката на обучение на клуба,структурата на ДЮШ на Динамо Загреб и гледах тренировки на детските и юношеските отбори, както и на първия отбор. Всички в клуба ме приеха много гостоприемно и ми съдействаха през целия престой, не бях лишен от нищо. Запознах се и разговарях с директорите, треньорите в ДЮШ, както и с треньорите на първия отбор, като смятам, че тези контакти ще са ни от полза в бъдеще

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?