"Димитър Бербатов" отличи тенисистката Катерина Димитрова

Трима големи тенис таланти бяха отличени от фондация "Димитър Бербатов" за успехите си през 2018 г. Първият българин, шампион и голмайстор на английската Висша лига по футбол, връчи 11-ите годишни награди "Успелите деца на България". Бяха наградени най-добрите 27 от Клуб 2018 на фондацията на Бербатов в областите "Изкуства", "Наука" и "Спорт" в три възрастови групи.

А от деветимата отличени от всички спортове за успехите си през миналата година трима са тенисисти - Иван Иванов, Катерина Димитрова и Пьотр Нестеров.

Катерина Димитрова е финалист за голямата награда в категория "Спорт", 5-и - 8-и клас. Тя е от Пловдив, на 15 г. Неин треньор е Петър Рангелов. През 2018 г. Катерина е първа на сингъл на силните международни турнири в Германия от веригата "Тенис Европа": BMW Junior Cup 2018 в Регенсбург и Jugend Cup Deutsche Tennismasterschaften в Ренинген.

Но най-голямото ѝ постижение е второто място на сингъл на Европейското първенство по тенис в Италия - Tennis Europe Junior Masters. Турнирът, който се провежда в Реджо Калабрия, е Мастърс 2018 на осемте най-добри единично момичета до 14 г. в Европа. Катерина е държавен шампион на закрито на двойки.

Катерина не успя да присъства на церемонията, тъй като по това време имаше турнир в Истанбул, но тя ще има възможност за лична среща с Димитър Бербатов вбъдеще.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?