Диана Петкова завърши осма в серията си на 100 бруст

Диана Петкова не успя да се класира за олимпийските полуфинали на 100 метра бруст в дебюта си на Олимпиада. Пловдивчанката, чиято основна дисциплина в Токио е утре - 200 метра съчетано, финишира осма в третата серия на 100 метра бруст с 1:10.61 минути. Личният рекорд на Диана е 1:08.06 минути.

“Имам доста по-добро време, но мисля, че като за първи старт съм доволна и ще се съсредоточа за по-силната си дисциплина. Мисля, че ще съм по-спокойна, усетих атмосферата, ще успея да се наглася за следващия си старт. Доста съм развълнувана, това ми е първо участие на олимпиада. Очаквах това представяне, защото не се чувствах много добре на бруста, но се надявам това да не ми повлияе за представянето ми на 200 метра съчетано утре. В мерките няма нищо по-различно от другите състезания, дори тук можем да излизаме навън, за разлика от Европейското първенство. Надявам се утре да изплувам добре 200 м съчетано и тогава ще посветя това свое плуване на някого”, каза Петкова пред БНТ.

Най-бърза в сериите на 100 метра бруст бе южноафриканката Татяна Шьонмакер с 1:04.82 минута, което е нов олимпийски рекорд. Световната рекордьорка и фаворитка за златото в дисциплината Лили Кинг от САЩ влезе в полуфиналите с трето време - 1:05.55 минута.

Минути, след като голямата ни надежда в плуването при дамите Диана Петкова дебютира с последно място в серията си на 100 метра бруст, същото стори и Калоян Лефтеров на 100 метра гръб при мъжете.

Българинът остана на близо две секунди зад победителя Каспер Стоковски. Втори и трети останаха Рожерио Франсиско Сантос (Португалия) и чехът Ян Чейка.

“Мисля, че като първо участие ще ми е трудно с голямата конкуренция. Надявам се в следващия си старт да се доближа до личното си постижение. Напрежението идва твърде много, както и очакванията. Надявам се нататък всичко да е наред. Нямах много голям период от време да подобря недостатъците, тъй като ни бяха много нагъсто състезанията. Мерките не се отразяват по лош начин, всичко върви нормално - тренировките си вървят по график, няма затруднения. Надявам се така да си остане”, каза Левтеров пред БНТ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
намръщенЪ

намръщенЪ

25.07.2021 | 16:22

8-ма - това май е последна или най-много предпоследна в серията. Както и да е, сега се ходи на ОИ след пресявки, баражи и какви ли не други квалификации, та и това си е нещичко

Отговори
0 0

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?