64

Дейвид Фишеров ще вдига на Световното по щанги в Богота

Европейският шампион Дейвид Фишеров (Марица Пловдив) е в състава на България за Световното по вдигане на тежести, което ще се проведе в Богота от 5 до 16 декември и ще бъде първата олимпийска квалификация за игрите в Париж през 2024 г.

Според последните решения на Международната федерация (IWF) максималните квоти, които една държава може да спечели за следващата олимпиада в щангите са 3 при мъжете и 3 при жените. В Колумбия на 4 декември предстои и поредният „специален“ Конгрес на IWF, който трябва да спасява бъдещето на щангите като олимпийски спорт.

Трениращият с Борислав Налбантов шампион в кат. 102 кг. е единият от четиримата европейски шампиони в списъка на старши треньора на националите Иван Иванов.

Ето кои ще ни представят на шампионата в Богота:

ЖЕНИ:

Кат. 45 кг Надежда Мей-Нгуен (Русе, треньори Кръстина и Радослав Атанасови)

Кат. 59 кг Галя Шатова (Карлово, тр. Иван Лухов)

МЪЖЕ:

Кат. 55 кг Ангел Русев (Русе, тр. Кръстина и Радослав Атанасови)

Кат. 61 кг Габриел Маринов (Ст. Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 67 кг 67 кг Валентин Генчев (Стара Загора, тр. Стоян Стоянов)

Кат. 73 кг Божидар Андреев (ТК „Христо Бъчваров“ Сливен, тр. Пламен Братойчев)

Кат. 89 кг Карлос Насар (Червен бряг, тр. Илиян Илиев)

Кат. 102 кг Дейвид Фишеров (ТК „Марица“ Пловдив, тр. Борислав Налбантов) и Васил Маринов (ТК „100-те войводи“ Сливен, тр. Станимир Колев)

Към тях се очаква да се присъедини и записаният в кат. 109 кг Христо Христов, представител на Варненската школа с треньор Живко Николов.

Трима българи са с най-силни заявки като тежести в своите категории преди първенството в Богота: световният шампион Карлос Насар е с 400 кг в кат. 89 кг, натурализираният австриец Дейвид Фишеров, който вече взе европейска титла за България, е с 405 кг и с тях дели лидерството с катереца Фарез Елбак в категория до 102 кг, а еврошампионът Христо Христов (109) е заявил 410 кг при 109-килограмовите.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?