Следвайте ни

Девет гросмайстори на Мемориал "Георги Трингов"

viber icon

За 43-ти път Пловдив е арена на шахматни битки в рамките на един от най – престижните турнири на Балканския полуостров Открит шампионат на България и Мемориал „Георги Трингов“.

Домакин на събитието, което се провежда от 1 до 8 юли, отново е Гранд хотел Пловдив, а за призовете спорят над 100 състезатели от 8 страни, сред които 9 гросмайстори. Организатори на турнира е спортния клуб по шахмат „Локомотив“ - Пловдив.П

Председателят на клуба-организатор ГМ Маргарита Войска използва възможността да благодари на Община Пловдив и на кмета Здравко Димитров, без чиято подкрепа това събитие нямаше да бъде факт.

Във втория ден на проявата гост на турнира бе трикратната световна шампионка ГМ Антоанета Стефанова, която направи първи ход за кръга. 

В рамките на тазгодишния турнир за първи път ще бъде проведен и Мемориал „Харалампи Ванев“, в памет на дългогодишния председател на СКШ „Локомотив“ – Пловдив и  организатор на Открития шампионат на България Мемориал „Георги Трингов“, който ни напусна през 2020-а.

Съревнованието ще се проведе на 4 юли също в Гранд Хотел „Пловдив“ и ще продължи 7 кръга в дисциплината ускорен шахмат. 

 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?