Ден на отворените врати провежда ТК Фаворит

Пазарджишкият тенис клуб Фаворит провежда днес ден на отворените врати.

Проявата започна в 10 часа на кортовете на клуба, които се намират в двора на спортното училище.

Безплатните занятия за всички желаещи да се включат деца се проведат от лицензираните треньори Николай Стойчев и Васил Гаджев.

От ТК Фаворит допълниха, че през това лято ще организират и курс за начално обучение по тенис на корт.

През седмицата треньорите на тенис клуба проведоха и открити уроци в часовете по физическо възпитание в пазарджишките училища, като ракетите и топките се осигуряват от тенис клуба.

Участието в откритите уроци създава предпоставки и условия за предизвикване интереса на децата към здравословна двигателна активност, увеличаване и разнообразяване на възможностите за участие в спортни занимания през свободното им време и осигурява възможност за придобиване на начални знания,умения и навици за упражняване на тенис чрез свободен достъп на тенис кортовете и безплатни занимания от квалифицирани спортни инструктори.
Основната цел на тези прояви е създаване на условия и възможности за участие на децата от Пазарджик в спортни занимания по тенис с оглед подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Заниманията по тенис са отличен шанс за спортните специалисти да открият и нови таланти, които да продължат трайно да се занимават с този спорт, коментираха инициативата си от ТК Фаворит.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?