Децата на Локо втори на Данониада ВИДЕО

Гледайте на живо празника 1 юни от Лаута

Децата на Локомотив от набор 2006 се представиха много силно на турнира Данониада. Черно-белите спечелиха сребърните медали, а на финала отстъпиха с 0:2 срещу Берое в много оспорван мач. Възпитаниците на Тодор Костов играха в сини екипи, тъй като това бе изискване на организаторите на надпреварата. След края малчуганите от Лаута бяха наградени лично от мегазвездата на българския футбол Димитър Бербатов. Пловдивчани освен сериозен претендент за купата бяха и с най-много точки в групите – 9 т.

Индивидуалния приз за „Най-добър вратар” Димитър Бербатов връчи на Богомил Александров от отбора – победител със само 1 гол пасив. Голмайстор стана Стоян Пергелов от ФК „Черноморец” (Бс). Тимът на ФК „Локомотив” (Пд) взе наградата за етична игра - „Феърплей отбор”.

Крайното класиране от финалната фаза на „Данониада” 2018 е:

ФК "Берое" (Ст.З)

ФК "Локомотив" (Пд)

ФК „Черноморец” (Бс)

ФК „Литекс” (Лч)

ФК „Локомотив” (Сф)

ФК „Добруджа” (Дч)

ФК „Фортуна” (Пл)

ФК „Национал” (Сф)

Даниела Узунова, изпълнителен директор на „Данон - Сердика” АД, благодари на българската футболна легенда за чудесния личен пример, който дава на децата и за подкрепата, която Фондация „Димитър Бербатов” оказва на турнира вече десета година.

Традиционно победителят в „Данониада” ще се състезава за Международна купа „Данон”. Във връзка с честванията на 100 години от основаването на “Данон”, финалистите от цял свят през 2018 г. ще се състезават за Международната купа “Данон” през 2019 г. На грандиозно събитие в Испания, по едно и също време ще бъдат организирани два паралелни турнира - с отборите-победители от 2018 г. и от 2019 г.

Гледайте на живо и празника на децата на "Лаута":

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?