Дебютантка срази Серина Уилямс и спечели US Open

Тийнейджърката Бианка Андрееску направи нещо изключително за историята. 19-годишната канадка срази легендата Серина Уилямс с 6:3, 7:5 на финала и е първата тенисистка, която триумфира с титлата на US Open при дебютното си участие в основната схема.

Андрееску игра много уверено и се превърна в първата канадка с трофей в турнир от Големия шлем. В същото време Серина загуби четвърти пореден финал от Шлема след завръщането си от майчинство. 37-годишната американка продължава да не може да спечели мечтаната рекордна 24-а титла от Големия шлем, за да се изравни с легендата Маргарет Корт. Тя спаси мачбол и навакса изоставане от 1:5 гейма във втория сет, но въпреки това силите ѝ не стигнаха за успех.

 Серина Уилямс допусна обрат от 40-15 при първото си подаване и Бианка Андрееску стигна до ранен пробив. Канадката надиграваше американката с мощни и добре насочени удари, а при 4:2 гейма получи нови четири шанса да пробив. Уилямс се измъкна и затвори подаването си, след което на свой ред имаше шанс за пробив, но Андрееску се спаси и след втори пробив затвори сета при 6:3.

Канадката спечели подаването си в началото на втората част и след това направи пробив за 2:1. Последва дълъг трети гейм, в който Уилямс успя да върне пробива, но веднага след това загуби бързо своето подаване. Андреееску затвърди пробива и се доближи до трофея, като натрупа сериозен аванс при 4:1. Канадката стигна до нов пробив за 5:1 и изглеждаше, че Уилямс вече се е предала. Американката обаче спаси мачбол при 40-30 за Андрееску в следващия гейм и направи феноменално завръщане в срещата.

Уилямс много бързо направи резултата 5:3, а в деветия гейм реализира пробив на нула и резултатът вече бе 5:4. В следващия гейм Серина редуваше асове с двойни грешки, а при последните две точки Андрееску допусна грешки от ретур и резултатът бе изравнен - 5:5. В този момент изглеждаше, че психологическото предимство е на страната на опитната американка, но тийнейджърката спря серията ѝ от четири предни гейма и поведе 6:5. При следващия оказал се заключителен гейм Уилямс трябваше да спасява нови два мачбола. С убийствен сервис тя отрази първия, но след това канадката отговори със смразяващ ретур и ликува с първата си титла от Големия шлем./blitz.bg

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?