61

Държавата отпусна още 2 милиона лева за спорт

Петнадесет милиона лева са осигурени за развитие на спортните клубове през 2024 г. Сумата е с два милиона повече от 13-те милиона лева, раздадени на близо 1000 клуба у нас по линия на Програмата за финансово подпомагане на проекти за развитие на спортните клубове.
Това съобщи проф. Даниела Дашева, заместник-министър на младежта и спорта, която заедно с министъра на младежта и спорта Димитър Илиев проведе среща с представители на спортни клубове в Монтана.

„Целта на срещата ни е да Ви помогнем да решите проблемите си, разбрахме, че срещате трудности с финансирането на спортните клубове. Срокът за кандидатстването по програмата за настоящата година е до 19 януари, бъдете активни“, заяви проф. Дашева.

Заместник-министърът подчерта, че за първи път от много време финансовото подпомагане от ММС за федерациите ще бъде осигурено още в началото на годината, докато в предишни години то е стартирало месеци по-късно.

Министър Илиев апелира представителите на клубовете да кандидатстват с проекти по програмите на ММС, за да може да се обезпечи необходимото им материално-техническо осигуряване.

Представителите на спортната общественост в Монтана поставиха въпроси като ремонтиране на спортната база и разкриване на спортно училище в града. Особено внимание бе обърнато върху издигането на авторитета на треньорската професия, подготовката на нови кадри и справедливи възнаграждения.

„Инструментът, с който ММС разполага за подобряване на спортната инфраструктура, е Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти. Осигуреният ресурс за годината е в размер на 10 милиона лева“, обяви министър Илиев. 10 милиона лева бе и бюджетът на програмата за изминалата година, когато тя стартира. Тогава към нея бе регистриран огромен интерес като бяха подадени проектни предложения за двойно повече средства от заложените. В рамките на дискусията бе поставен също въпросът за изграждането на плувен басейн в Монтана, което може да се осъществи именно по програмата за споделено финансиране.

По време на срещата министър Илиев пое ангажимент да бъде оказана подкрепа на незрящи хора в града, за да могат да упражняват подходящите за тях спортове в определени места.

Вторият ден от посещението на министъра на младежта и спорта в Северозападна България днес продължава във Враца, вчера Илиев бе във Видин.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
РЕАЛ МАДРИД

РЕАЛ МАДРИД

09.01.2024 | 20:12

ЕМИ НЕМА 2 ТАКИВА ИМ БЕЦИЛИ, КАЯТО БЪЛГАРИТЕ :)

Отговори
0 0
tyuytu

tyuytu

09.01.2024 | 18:44

Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички боклyци от тялoто: пap.aзити, токcини, отпадъци и възстановява тялото. Съветвам всички да преминат курса, няма да съжалявате. това е лекарството--- https://e.vg/clean

Отговори
0 1

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?