Данчо Йовчев поведе стотици колоездачи за старта на Велосезон 2021 СНИМКИ

С голямо велошествие в район "Тракия" бе открит "Велосезона 2021".

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров и спортната легенда Йордан Йовчев поведоха многобройното шествие, с което бе даден официалният старт на велосезона в Пловдив. Инициативата се провежда за осми път с едно–единствено прекъсване миналата година, което се наложи заради въведените извънредни противоепидемични мерки. 

Днес колоната със стотици участници от всички възрасти тръгна в 10.30 часа от площада на кметството на бул. „Освобождение” 63 и измина 3-километровото трасе по велоалеите до парк „Лаута”.

На сцената там Костадин Димитров пожела успешен и безавариен Велосезон 2021. Той подчерта, че Пловдив е градът с най-дълга велоалейна мрежа, като най-много алеи има в „Тракия”. 

„Придвиждването с колело печели все повече привърженици. Този вид алтернативен транспорт щади природата, спомага за здравето и добрата физика на колоездачите”, каза Костадин Димитров. 

С много настроение бе изтеглена и традиционната томбола с награди, този път осигурени от Максбайк ЕООД. С ваучери за покупка на велосипед в размер на 300 лева си тръгнаха трима късметлии, а десетки други – с тематични предметни награди. 

Празникът в парк „Лаута” продължи с отборно състезание щафета, а класиралите се на първите три места получиха медали и награди.

Кметът на „Тракия” Костадин Димитров се обърна с благодарност към всички, съдействали за провеждането на събитието – ръководството и служителите на V-то РУ, на Спешна помощ, БГ Радио, председателят на сдружение „Велосити” Агоп Дадикодзян, доброволци и съмишленици.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?