Да, Чинков е цвете, вижте шотландеца ВИДЕО

Феновете на Ботев навярно сега смятат, че след Станислав Ставров, Волен Чинков е най-некадърният рефер в света. Сигурно са прави за квалификацията на Волен, който е дори международен рафер само защото работи като дилър на коли за един от вицешефовете на БФС. Но, Чинков е страхливец и не иска да си има неприятности с Гриша Ганчев и затова не даде двете очевАдни дузпи за Ботев срещу ЦСКА. А и как да ги даде, след като вижда, че червените и два дни да играят, няма да вкарат гол.

Ето обаче, че този уикенд най-големият тъпак във футбола не е Волен Чинков. 

Шотландски съдии сътвориха голям гаф в един от вчерашните мачове на местната втора дивизия. Тройката начело с главния рефер Бари Кук взе скандалното решение да отмени редовен гол на домакините от Патрик Тисъл в срещата им с Грийнък Мортън. Ситуацията се разиграва в 50-ата минута на мача. Домакините вече водят с 1:0, преследвайки удвояване на резултата.

Крис Дулан успя да вкара за 2:0 след центриране от ъглов удар. Топката срещна напречната греда и попадна в мрежата, а заради на изстрела му тя отскочи обратно към терена, след което един от разочарованите играчи на  на гостите я изрита към трибуните.

Радостта на домакините обаче трая съвсем кратко. Реферът Бари Кук странно защо реши да отмени гола. Съдията проведе разговор с единия от асистентите си, след което уведоми невярващите футболисти на Патрик Тисъл, че топката не била преминала голлинията с целия си обем. А тя дори се удари в задната мрежа във вратата, което се вижда и от кадрите от ситуацията, набиращи голяма популярност в мрежата в последните часове.

Съдиите нямаха основания да маркират нито нарушение, нито засада, като редовността на попадението беше очевидна. А играта беше подновена с тъч за домакините заради играча на Мортън, който в яда си след получения гол изрита топката в трибуните. 

"Не е за вярване какво решение взеха арбитрите. Голът беше напълно редовен, но не знам защо не го зачетоха... Стоях на централната линия и ясно видях, че топката удря задната мрежа. Най-важното е, че спечелихме срещата", коментира мениджърът на Патрик Тисъл - Алън Арчибалд. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?