Следвайте ни

Честваме 40 години от влизането на Хасково в “А” група

Инициативен комитет открива паметна плоча с имената на легендите на северната част на стадион “Хасково”

viber icon

ХАСКОВО

 

Над 40 именити хасковски футболисти, ръководители, бивши и настоящи президенти ще присъстват на тържеството по повод 40 години от влизането на ФК Хасково в “А” група. То ще бъде организирано от инициативен комитет, в който личат имената на бившия кмет Димитър Добрев, зам-кметът Паскал Арнаудов, шефът на ОС на БСФС Асен Камбарев, бившите президенти на клуба Емил Пенев и Димитър Димитров, бившите играчи от 1978 година Костадин Латинов и Веселин Тонев, както и футболният статистик Сунай Мехмед.

Тържеството ще започне на 9 юни 2018 година с откриване на паметна плоча с имената на заслужилите футболисти на играли за отбора от 1968 до 1996 г. Тя ще се постави на северната част на стадион “Хасково”. На всички гости ще бъдат подарени специално изработени фланелки в червено-белите цветове на клуба от далечното минало. Наградите ще бъдат раздадени в ресторант “Спортна среща”.

Утре на своето първо заседание инициативния комитет ще обсъди идея сред хасковската спортна общественост да бъде направена анкета за да бъде избран Футболист №1 на Хасково за всички времена.

Припомняме, че преди години в подобна анкета бяха избрани 11-те най-добри футболисти и треньор на 20-ти век. В нея попаднаха имената на Александър Костов, Никола Костов, Димчо Марков - Джими, Георги Александров - Факети, Тодор Апостолов, Иван Тишански, Митко Николов, Георги Куманов, Станимир Стоилов – Мъри, Людмил Михалков, Йордан Кичеков и Костадин Латинов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?