61
Следвайте ни

Bultras Fight Club връща кикбокса в Пловдив след 6 години

viber icon

Един от най-атрактивните бойни спортове се завръща в Пловдив след над шест годишно отсъствие. Благодарение на един от най-новите клубове в страната Bultras Fight Club градът под тепетата отново ще бъде домакин на голям турнир по кикбокс.  Държавното първенство в стил К1 и турнир по кикбокс за деца стил лоук кик ще се състои от 10 до 12 декември в зала "Сила".

Bultras Fight Club бе създаден преди година и половина и за това кратко време успя да се превърне в един от водещите в България. В клуба тренират над 100 състезатели, а действащи са над 30.

За година и половина клубът е взел участие във всичките държавни първенства и международни турнири в България. Единайсет от бойците му са спечелили повече от 60 медала.
Състезателите на Bultras Fight Club винаги са в тройката на републиканските и международните турнири, в които участват, а клубът винаги е в топ 3 на отборното класиране.

Основатели на клуба са Цветан Петров и Красимир Марински. В треньорската им дейност и в организацията им помагат Христо Колев и Стойчо Марински.
Тази година е и първата пълна състезателна година за клуба. Участва на турнири във Варна, Каварна, Пазарджик, Козлодуй, Шумен. Бойци на Bultras Fight Club се състезаваха и на Мax Fight.
Тренировките се провеждат в боксовата зала на стадион Христо Ботев. Държавното първенство по кикбокс ще бъде и първото състезание, което се организира от клуба. Българската федерация по кикбокс гласува сериозно доверие на пловдивския клуб с даването на последното състезание за годината, което първоначално трябваше да се проведе в Бургас.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?