Бронз за Тервел Пулев, борците без медал, грациите на финали

Българският боксьор Тервел Пулев спечели бронзов медал в тежката категория до 91 килограма на Олимпиадата в Лондон. Нашият състезател загуби тежко на 1/2-финала от световния шампион украинеца Олександър Юсук с 5:21.  Украинският боксьор показа надмощието си още в самото начало, спечелвайки първата част с 6:2. В тази първа част Тервел падна на земята, но без проблеми продължи. Във вторите три минути Юсук продължи по-силната си игра и увеличи сериозно точковото си предимство - до 14:4. В третата лекцията на Юсук продължи с пълна сила за крайното 21:5.

Поредната ни надежда за медал от Игрите в Лондон угасна, след като в кат. до 55 кг. на свободната борба Радослав Великов загуби битката за третото място. Нашенецът отстъпи на японеца Шиничи Юмото с 0:2 (1:1, 1:1). В първата част Руди загуби заради официално предупреждение от страна на съдиите. Във втората пък българинът водеше с 1:0, но 16 секунди преди края допусна азиатският борец да му изравни и така да спечели. Нашият загуби в елиминациите, но бе изтеглен на репешаж за бронза.

Кирил Терзиев не можа да спечели медал на Олимпиадата. Българинът бе запазил шансове за бронзовото отличие, след като отстранилият го по-рано иранец Садех Гударзи се класира на финала в категория до 74 кг. на олимпийския турнир по борба в свободния стил. В битката си за място в мача за бронза обаче Терзиев отново допусна загуба, този път от узбекистанеца Сослан Тигиев с 0:2 части (0:1, 0:5). Така безславно след две загуби медалистът от Пекин 2008 напусна Олимпиадата.

Силвия Митева и ансамбълът ни се класираха 4-ти в квалификациите на олимпийския турнир по художествена гимнастика и ще играят на финалите в събота и неделя. Плувечът Петър Стойчев остана девети на 10 км плувен маратон.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
PULEV

PULEV

11.08.2012 | 12:46

SHTE ZAGUBI.TOI NE IZLIZA OT CHALGADGIINICITE. GONI PEVACHKI I CHAKAI BOX.HUBAVO CHE VAV LONDON NYAMA TAKIVA DOLNOPROBNI BARDACI.

Отговори
0 0

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?