Следвайте ни

Бронз за БК „Георги Бенковски“ на Държавното в Хасково

viber icon

Пазарджишката двойка на БК „Георги Бенковски“ - Георги Ризов/Стоян Кинов спечелиха бронзов медал на провелия се в Хасково Държавен личен шампионат до 17 години по бадминтон за юноши и девойки.

В надпреварата участваха 77 състезатели от цяла България. В дисциплината двойки юноши Георги Ризов и Стоян Кинов победиха първо Петър Колев и Илиян Лепиров с 2:0 гейма, след това Илиян Богданов и Петър Санков 2:0 (Оряхово) и така завоюваха бронзовия медал, като на полуфинала бяха спрени от Георги Киров и Явор Христов от Стара Загора.

На единично юноши момчетата от клуба стигнаха до 1/8-финал. По същото време в Стара Загора се проведе и Държавен личен шампионат до 15 години.

Клубът от Пазарджик взе участие само с девойки в състав: Елена Адова, Виктория Лукова, Теодора Георгиева и Цветелина Карагьозова. Участниците бяха 105 от цяла България. В дисциплината единично девойки всички играха квалификации, но само Елена Адова успя да се класира в основна схема. На смесени двойки Елена Адова и Николай Георгиев от Гълъбово, както и Виктория Лукова и Станислав Иванов от Велико Търново също успяха да влязат в основна схема, като Виктория Лукова и Станислав Иванов загубиха на 1/16-финал от Адова и Георгиев от Гълъбово с 1:2 гейма.

На двойки възраст девойки Елена Адова и Виктория Лукова победиха на 1/16-финала Габриела Делчева и Микаела Делчева от Ракет-Хасково с 2:0 гейма. Теодора Георгиева с партньор Мари Христова (Ракетлон Дружба) победиха Цветана Божанова и Ивелина Данчева от Димитровград с 2:0 гейма. Цветелина Карагаозова и Мирела Николаева от Оряхово победихамария Йонкова от Самоков и Никол Николаева от Левски/Люлин с 2:0 гейма.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?