Следвайте ни

Ботев взе и защитник от Несебър в Турция

Защитникът Георги Купенов попадна в групата на Ботев за лагера в Алания. Канарчетата започват от утре същинската част от подготовката си, която ще се проведе край турското Средиземноморие. Наставникът Николай Киров реши да вземе навършващият 21 години през февруари бранител, който през есента игра за втородивизионния Несебър. Освен Купенов, още осем младоци на юношеска възраст ще тренират и играят контроли с батковците.
Жълто-черните тръгнаха днес с автобус за Истанбул, откъдето със самолет ще пристигнат в Алания. Единствено Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев потеглиха снощи към южната ни съседка с автомобил, тъй като не обичат да летят.

Възпитаниците на старши треньора Николай Киров ще останат в Алания до 3 февруари, а по време на престоя си там те ще изиграят 5 контролни срещи. С отбора няма да пътува Яя Меледже, койте е поискал сам да напусне, за да премине в Септември (София), както и Тони Тасев, на когото треньорското ръководство вече на разчита и го освободи.

Дошлият на проби словенски защитник Емир Даутович не бе одобрен и се прибра в родината си.

Преговорите на Ботев с Левски за бранителя Димитър Пиргов продължават и се очаква развръзка за него през следващата седмица.

Групата на Ботев (Пловдив): Иван Чворович, Даниел Кайзер, Симеон Симеонов, Цветомир Панов, Йордан Минев, Пламен Димов, Дуде Ндонгала, Радослав Терзиев, Алваро Юлиано, Лазар Марин,Серкан Юсеин, Густаво Афонсо, Стивън Петков, Диого Кампос Георги Купенов, Милко Георгиев, Тодор Неделев, Лъчезар Балтанов, Фелипе Бризола, Здравко Дерменов, Станислав Шопов, Иван Василев, Кристиан Добрев, Димитър Калчев и Здравко Жилов.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?