61

Боряна Калейн със сребро, Стилияна Николова с бронз от Европейското

Боряна Калейн спечели сребърен медал в многобоя от Европейското първенство, което се провежда в Израел. През миналата година тя също завърши на второ място - на шампионата във Варна. Бронзовото отличие в Тер Авив е за другата българска представителка при жените Стилияна Николова.

Шампионка е представителката на домакините Дария Атаманов, която изигра много чисти четири съчетания. При дебюта си при жените тя събра сбор от 136.900 точки.

Боряна Калейн представи много чисто първите си две съчетания на лента и обръч, за които получи съответно 33.900 и 35.500 точки. След това допусна леко разколебаване в представянето си, което доведе до неточности на топка и бухалки, които бяха оценени от съдиите с 32.750 и 33.350 точки.

Възпитаничката на Мрияна Памукова събра сбор от 135.500 точки, като изостана с 1.400 точки след лидерката от Израел.

Стилияна Николова получи 31.500 точки на лента, а след това за изпълненията си ма обръч и топка беше оценена с 34.533 точки и 34.200 точки. В последното си изпълнение тя допусна неточност и получи 31.400 точки на бухалки.

Въпреки това Стилияна Николова, която е дебютант на Европейско първенство, успя да спечели бронзов медал на шампионата, което е голямо постижение за младата ни талантлива грация.

Българското участие в днешния ден не е приключило. От 19.00 часа започва потокът, в който ще се състезава ансамбълът ни, воден от треньора Весела Димитрова.

Утре, 19 юни, Боряна Калейн и Стилияна Николова продължават надпреварата за медалите, тъй като се класираха за финалите на всички четири уреда. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?