Боряна Калейн остана на крачка от медал на Европейското

Боряна Калейн остана на крачка от медалите на 36-тото Европейско първенство по художествена гимнастика, което се проведе в украинската столица Киев. Калейн зае четвъртото място в крайното класиране, изпускането на бухалка в последното и изпълнение я остави на косъм от почетната стълбичка. Боряна събра сбор от 95.300 (24.000 на обръч, 25.250 на топка, 23.200 на бухалки и 22.850 на лента).

Втората наша представителка Катрин Тасева остана 7-ма в крайното класиране със сбор от 92.150т. (25.050 за обръч, на който след контестация, подадена от нашия щаб бе оценен с 0.750 т. повече, първоначалната оценка бе 24.300, 22.100 на бухалки и 21.800 на лента).

Катрин Тасева

Форматът на този шампионат е само многобой при жените, тук няма финали на отделните уреди.

Нарушената подготовка, дългото спиране на тренировъчния процес, контузията на Боряна, грипът, който Катрин изкара си оказа огромно влияние. Такава беше за българките ситуацията през тази ужасно трудна 2020 година.

Момичетата на Израел и Беларус не си нарушиха тренировъчния процес и това се видя в цялостното им представяне. И въпреки това, Боряна би могла да се пребори за медал, ако не беше тази нелепа грешка, но това състезание е вече история.

Да поздравим и двете ни състезателки, както и треньорския щаб, че имаха куража и желанието да се явят на това състезание. Русия, Италия, Испания изобщо не пристигнаха в Киев.

Абсолютна европейска шампионка за 2020 година стана Линой Ашрам от Израел, втора се класира Алина Горнаско от Беларус и трета се нареди втората представителка на Беларус Анастасия Салос.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?