61

Боряна Калейн аут от Световното по художествена гимнастика

Боряна Калейн отпадна от състава на България за Световното първенство по художествена гимнастика в София. Националката е в болница с висока температура и няма да стартира в шампионата пред родна публика. Новината беше потвърдена от президента на БФХГ Илиана Раева. Така България остава само със Стилияна Николова и с ансамбъл жени, а освен това отпада от борбата за отборната титла. 

"Имам изключително неприятното задължение да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелване на световната титла Боряна Калейн няма да вземе участие. Тя е в болница с много висока температура (39.4 градуса). Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Д-р Добрев на нашия отбор и д-р Сиракова, която отговаря за Световното първенство от ФИГ, са категорични, че Боряна не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура. 

Единственото, което мога да кажа, е, че безкрайно много съжалявам, защото и личната <210> треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и аз, която бях последните десет дни с нея, сме на мнение, че тя беше в блестяща форма.

Съжалявам! Нека пожелаем успех на българския ансамбъл, на Стилияна Николова. Има и други олимпийски квалификации, ще се борим за квотите, ще правим всичко, което зависи от нас, пък каквото стане", каза още Раева във видеоинтервю за БФХГ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?