61

Боряна Калейн аут от Световното по художествена гимнастика

Боряна Калейн отпадна от състава на България за Световното първенство по художествена гимнастика в София. Националката е в болница с висока температура и няма да стартира в шампионата пред родна публика. Новината беше потвърдена от президента на БФХГ Илиана Раева. Така България остава само със Стилияна Николова и с ансамбъл жени, а освен това отпада от борбата за отборната титла. 

"Имам изключително неприятното задължение да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки за спечелване на световната титла Боряна Калейн няма да вземе участие. Тя е в болница с много висока температура (39.4 градуса). Безкрайно съжалявам, по всяка вероятност има някаква вирусна инфекция, все още не знаем подробности. Д-р Добрев на нашия отбор и д-р Сиракова, която отговаря за Световното първенство от ФИГ, са категорични, че Боряна не може да вземе участие в Световното първенство при такава висока температура. 

Единственото, което мога да кажа, е, че безкрайно много съжалявам, защото и личната <210> треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и аз, която бях последните десет дни с нея, сме на мнение, че тя беше в блестяща форма.

Съжалявам! Нека пожелаем успех на българския ансамбъл, на Стилияна Николова. Има и други олимпийски квалификации, ще се борим за квотите, ще правим всичко, което зависи от нас, пък каквото стане", каза още Раева във видеоинтервю за БФХГ.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?