Следвайте ни

Боксовата гала с Тервел Пулев на Античния

viber icon

Десет месеца след уникалната боксова гала през декември миналата година Пловдив отново ще бъде домакин на първокласно шоу. Този път събитието няма да е в зала Колодрума, а на Античния театър, съобщи специално за "Марица" организаторът Ивайло Гоцев. Венецът на вечерта отново ще бъде мач на Тервел Пулев. Той се завръща на ринга срещу много силния босненец Дамир Бельо, който е непобеден все още на професионалния ринг.

Двамата имат мач при аматьорите през 2010 година, когато българският боксьор печели категорично по точки с 9:0.

Сблъсъкът се очаква с особен интерес заради статистиката на Пулев (15-0) и Бельо (26-0).

Двамата залагат непобедения си статут на професионалния ринг. Очаква се победителят да се изкатери сериозно в световната ранглиста. Представителят на Босна и Херцеговина е неудобен съперник с богата визитка на международната сцена.

Зад гърба си има 21 победи с нокаут. Бил се е в редица европейски държави - Хърватска, Германия, Сърбия, Полша, Франция и др.

Сблъсъка ще подгреят родни таланти, сред които Пенчо Цветков (3 победи, 2 с нокаут), Джоана Нуамеруе (2 победи, 1 с нокаут), Борислав Велев (7 победи, всичките с нокаут). Очаква се в Пловдив да дойде и румънецът Богдан Дину.

"Все още има да се уточнят някои детайли. Един от тях е да падне изискването за карантинен период след пристигане от Босна и Херцеговина, чийто гражданин е Дамир Бельо. Надяваме се това да стане в близките дни и да нямаме пречки.
Ако всичко върви по план, ще дадем на Пловдив един истински празник, какъвто заслужава. Мисля, че вече го направихме веднъж през декември. Сега ще е още по-добре", заяви Гоцев. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?