Следвайте ни

Боксова гала с Тервел Пулев в Пловдив през октомври

viber icon

Десет месеца след уникалната боксова гала през декември миналата година Пловдив отново ще бъде домакин на първокласно шоу. Венецът на вечерта отново ще бъде мач на Тервел Пулев. Той се завръща на ринга срещу много силният босненец Дамир Бельо, който е непобеден все още на професионалния ринг.

Двамата имат мач при аматьорите през 2010 година, когато българският боксьор печели категорично по точки с 9:0.

Сблъсъкът се очаква с особен интерес заради статистиката на Пулев (15-0) и Бельо (26-0).

Двамата залагат непобедения си статут на професионалния ринг. Очаква се победителят да се изкатери сериозно в световната ранглиста. Представителят на Босна и Херцеговина е неудобен съперник с богата визитка на международната сцена.

Зад гърба си има 21 победи с нокаут. Бил се е в редица европейски държави – Хърватия, Германия, Сърбия, Полша, Франция и др.

Сблъсъкът ще подгреят родни таланти, сред които Пенчо Цветков (3 победи, 2 с нокаут), Джоана Нуамеруе (2 победи, 1 с нокаут), Борислав Велев (7 победи, всичките с нокаут). Очаква се в Пловдив да дойде и румънецът Богдан Дину.

Организаторите все още пазят в тайна мястото на галата, като има голяма вероятност тя да е на открито.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?