Следвайте ни

Боксьор смаза от бой полицай ВИДЕО

Бившият шампион на Франция по бокс в полутежката категория Кристоф Детинже смаза от бой полицаи по време на протестната акция на „жълтите жилетки“. 37-годишният боец налетя на униформен служител, който опита да се предпази със служебния си щит. След това Детинже успя да повали полицая на земята и започна да го налага с крака.

След като в интернет се появиха кадри от боя, боксьорът записа свое извинение за постъпката си.

„Аз съм този, който би полицаите на 5 януари в събота. Тровиха ме с газ, биха ме, ударите се сипеха един след друг. Ядосах се и реагирах гневно. Да, реакцията ми беше неправилна. Да, постъпих лошо. Тези министри, президенти и държавници крадат всичко за себе си, а за всичко плащаме ние, малките хора. Французи, „жълти жилетки“, моето сърце е с вас“, обяви Детинже и призова борбата да не спира.

След видеоизвинението си бившият боксьор се е предал в полицията. Той е заплашен от пет години затвор и глоба от 75 000 евро.

Както е известно, протестът на „жълтите жилетки“ се провежда от средата на ноември 2018 година. Гражданите на Франция недоволстват от увеличението на данъците и на цените на горивата. Протестиращите обвиняват властите в неефективно управление на страната.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?