Бойко Борисов уважи шампионите ни Александра Начева и Кирил Киров

Пловдивските шампиони от младежката олимпиада Александра Начева и Кирил Киров се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Ето какво постна по този повот министъра на спорта Красен Кралев в профила си във фейсбук: 

За мен беше чест да представя на премира Бойко Борисов и колегите министри българските медалисти от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори. В Аржентина изпратихме 24 атлета, които се състезаваха в 14 вида спорт и спечелиха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови. Толкова, колкото от Младежките игри, проведени до момента в Сингапур и Нанджин.

„Благодаря първо на треньорите, тъй като без тях нищо не става. Второ на тези деца, които са пример за младото поколение. Чест е за нас, че Ви има и с каквото можем, ще помагаме, за да се развивате и занапред. Особено, ако се преборим за Зимна младежка олимпиада, защото и в зимните спортове имаме добри млади атлети. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, за да може да продължите с успехите“, каза премиерът Бойко Борисов.

Олимпийската шампионка в тройния скок Александра Начева благодари на министър-председателя от името на медалистите за подкрепата, която оказва към спорта и младите хора в България. Тези атлети са част от едно много силно поколение български спортисти, което ни донесе голяма радост.

Благодаря на тях и техните треньори за работата, която свършиха. Следих внимателно какво се случваше и как реагираха хората докато бяха в Аржентина. Всички българи бяха много горди. Винаги се усеща, когато има успехи, така беше и сега. Министерството на младежта и спорта ще раздаде премии на младите спортисти без да се прави разлика между цвета на спечелените отличия. Медалистите в индивидуалните състезания ще вземат по 15 000 лв. за спечелен медал, а отличията, завоювани в отборните смесени турнири с атлети от различни националности ще бъдат премирани с по 10 000 лв. След посещението в Министерски съвет наградих медалистите и техните треньори с почетни плакети. Поръчах на треньорите да напишат отделен план за подготовка за 2019 г. на всеки един от състезателите, като финансирането ще бъде осигурено от ММС.

Младите спортисти ще получават допълнително и месечни средства. Всеки един клуб, класирал спортист до 6-то място на Младежките олимпийски игри пък ще получи допълнително по 5 000 лв. към сумата, която му се полага по Програмата за развитие на спортните клубове.

В Буенос Айрес, освен Александра Начева, шампиони станаха още двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров (индивидуално и отборно), стрелецът Кирил Киров (смесена двойка) и бадминтонистката Мария Делчева (отборно). Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на хвърляне чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки. Бронзови медали спечелиха Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?