Следвайте ни

Бойци на Тангра-спорт тръшкат национали във Варна

Есмерал Ахмед и Недялко Делчев със сребърни отличия на коледен турнир по кикбокс в морската ни столица

viber icon
Веселин ТОНЕВ,Марица

Със сребърни медали се завърнаха от Морската ни столица, възпитаниците на хасковския спортен клуб Тангра-спорт Есмерал Ахмед и Недялко Делчев. Двамата ни участници с треньор Емилиян Плахов водиха тежки битки в коледния турнир по кикбокс за Купата на Варна, в компанията на национални състезатели (аматьори и прфесионалисти), като се представиха отлично.
15-годишният Есмерал Ахмед направи блестящ дебют на татамито във групата за юноши (младша възраст) като стигна полуфинал в категория до (57 кг). Там възпитаникът на Професионалната гимназия по Туризъм загуби от третия в Европа, но остави отлични впечатления в дисциплината кик лайт контакт. Талантът бе поздравен от генералния спонсор на състезанието, който му връчи специално оборудване и сребърно отличие на почетната стълбичка.
При мъжете в дисциплината К-1 честта на своя клуб защити Недялко Делчев. Хасковлията направи 3 победи от 3 мача, но на финала в категория до (63,5 кг) загуби по точки в доста тежък , равностоен и стопроцентов професионален бой.
“Силно представяне и на двамата ни кикбоксьори, които играха в тежки битки срещу национали на страната. Това не може да не ни радва, защото Есмерал и Недялко изпълниха задачите си. Много сме благодарни на кметовете на Хасково и Минерални бани Добри Беливанов и Мюмюн Искендер, които осигуриха нужните финансии за нашето участие в турнира”. това заяви за “Хасковска Марица”, президентът на Тангра – спорт Делчо Манолов.
В надпреварата във Варна взеха участие над 200 състезатели от 26 клуба от цяла България./Марица

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?