Следвайте ни

България U14 ще играе за бронз на Европейската купа в Испания

viber icon

Националите на България до 14 г. (юноши) ще играят за третото място на на финалите на Европейската лятна купа в Мурсия (Испания). В турнира участват осемте най-добри отбора в Европа в тази възраст. 

Още вчера нашите момчета си осигуриха участие на световното първенство от 6-ти до 11-ти август в Простейов (Чехия). Така за четвърта поредна година България класира отбор на световни финали, което се случва за първи път в историята.


На полуфиналите нашите момчета отстъпиха на Франция с 0-3 победи.

Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) загуби с 1-6, 1-6 от Антон Гибалдо. Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) поведе със сет, но отстъпи със 7-6, 1-6, 1-6 на Габриел Дебру. В срещата по двойки Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково) и Илиян Радулов паднаха с 2-6, 2-6 от Гибалдо и Антонио.

Утре нашите момчета ще играят срещу Хърватия в спор за третото място на Европейската лятна купа.


България е в състав Адрияно Дженев (ТК "Хасково", гр.Хасково), Виктор Марков (ТК "Диана", гр.София) и Илиян Радулов (ТК "Тракия СКЛАТ", гр.Пловдив) с треньор Алекс Мартински.

Освен нашите момчета на турнира в Испания участват отборите на Чехия, Испания, Хърватия, Румъния, Великобритания, Германия и Франция.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?