64

Благотворително картинг състезание в Пловдив в памет на Аертон Сена

За поредна година картинг писта „Лаута“ в Пловдив организира благотворително състезание в памет на легендарния пилот от Формула 1 Аертон Сена. То ще се проведе на 1 май – денят, в който преди 30 години Сена трагично загуби живота си  на пистата „Имола“.


Освен в Пловдив, подобно състезание се провежда и на картинг писта „Варна“ в морската столица, които са в партньорство с платформата за картинг RaceFacer.com.

Тази инициатива не само възвръща спомена за неповторимия талант на Сена, но и превръща страстта на феновете на този спорт в платформа за добри дела. Всички средства, събрани по време на събитието от квалификациите и самото състезанието, ще бъдат дарени за благотворителност.

Тази година събитието ще бъде посветено на каузата "Да помогнем на Виктор да проходи". Виктор, който е диагностициран с вътрешна хидроцефалия, се нуждае от подкрепа в своята борба със заболяването. Подробности за каузата може да видите тук: https://bit.ly/3UbNqPq 

Десетки любители на картинга всяка година се включват в състезанията на двете писти, като то се превърна в ежегодна традиция, която събира все повече участници и зрители. В него могат да се участват всички желаещи, като на 1 май между 10 и 12 часа всеки може да вземе участие в квалификациите, пилотирайки на пистата, а топ 20 с най-добри времена ще участват и във финалното състезание. Подробности за регламента може да намерите тук: https://fb.me/e/3CMmafRJh

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?