61

Благородно: Наш шампион продава медалите си в помощ на болни

Европейският шампион по биатлон за младежи Благой Тоден е готов да продаде всичките медали от досегашната си кариера за благотворителност. Миналата седмица той стана №1 за възрастта си на шампионата на Стария континент, а след триумфа си обяви, че се разделя със златния медал, като средствата ще дари за лечението на онкоболна жена от родния си град Банско.

"Точно преди старта се помолих и си обещах, че ако взема медал, ще го продам с кауза. Така и се случи. Възползвам се в момента от натрупаната слава, за да мога да призова хората да помогнат с този жест. Вече има интерес. До момента цената е 1000 лв. Надявам се още малко да се повиши, хората да помогнат с малки суми допълнителни и да успеем.", заяви Тодев по bTV.

"Щом е за такава кауза, ако има как, бих продал всичките си медали! Все пак те стоят и събират прах само. Ценно е отличието, но по-добре да помогна... Не мисля, че жестът ми е нещо "уау". Бих искал да помогна и на много други, но просто няма как."

Парите отиват за лечението на медицинската сестра Нели Гълъбова, която е диагностицирана с онкологично заболяване. Нужната сума възлиза на 120 000 лв.

"Нямам абсолютно никаква връзка с нея. Един ден говорих със сестра ми и с родителите ми. Те казаха, че една жена е заболяла от рак. Сумата е доста голяма. До вчера, когато говорих с нея, бяха събрани 40 000 лв. Надявам се скоро да успеем да съберем всичките.", вярва европейският шампион.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?