61

Бивш играч на Челси и цял отбор са под руините в Турция

Бившият футболист на английските Челси, Нюкасъл, Евертън и Борнемут Кристиян Ацу е в неизвестност след тежкото земетресение, което удари Турция и Сирия тази нощ. Ацу, който е национал на Гана, в момента играе за турския Хатайспор, като се предполага, че той и спортният директор на клуба Тенер Савут са затрупани от развалините. 31-годишният Ацу има 65 мача за Гана, а през 2015-та година бе в разширения списък с номинирани за Златната топка.

Играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, вследствие на мощното заметресение в Турция. Волейболистите са били в хотел "Кърчувал" в Малатя, който е бил напълно разрушен от труса.

Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация, пишат медите в южната ни съседка.

Епицентърът на земетресението е турският град Пазарджък в провинция Кахраманмараш, съвсем близо до границата със Сирия.

Много сериозно е положението в 10 турски града, сред таях са Газиантеп, Диарбекир, Османие, Адана, Адъяман. Властите се опасяват, че под руините на сградите има много затрупани хора.

Оцени новината

Оцени новината
4.7/5 от 3 оценки
4.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?