Следвайте ни

БФС призна: Ставров повлия на мача

Съдийската комисия ще накаже врачанския рефер, не обяви как

viber icon

От БФС признаха, че Ботев е бил ощетен в загубения полуфинал срещу Славия. Съдийската комисия ще накаже Станислав Ставров и помощника му Милен Арабаджиев, заради навеждането им на белите, от което най-вероятно ще намаже т. нар. отбор на народа Левски. Йордан Сталев и компания признаха, че грешките на двамата са повлияли на крайния резултат.

Наказания обаче не бяха обявени, като от комисията допълниха, че най-вероятно ще спре съдийските права на двамата, но няма все още наказание.

Ето и решението на СК към БФС:

СК при БФС разгледа ръководството на полуфиналната срещата от Купа България между отборите на ПФК “Славия” гр.София и ПФК „Ботев“ гр.Пловдив.

От направения анализ се установи, че при ръководенето на поверената среща главният съдия Станислав Ставров и втория асистент съдия Милен Арабаджиев са допуснали явни грешки, с които са повлияли на крайния резултат на срещата. Извършеното оценяване, съгласно правилата на БФС, дава основание на СК при БФС да предприеме всички предписани действия по Правилника за футболното съдийство, в това число спиране на съдийски права.

СК при БФС обръща сериозно внимание на всички съдии да спазват стриктно Правилата на играта.

СК при БФС съблюдава и ще изпълнява стриктно всички предписани процедури и действия, предписани от нормативните документи на БФС.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?