Следвайте ни

БФС иска мачовете от трета лига да са в събота

Спортните новини от Пазарджик и региона

viber icon
Революционна промяна за провеждането на футболните срещи от трета лига подготвя ЗС на БФС. Хората на Боби Михайлов искат мачовете за първенство да се играят вече в събота, а не в неделя, както се случва вече над 3 десетилетия. Натискът за това идва от Министерството на науката и образованието и е свързано с календара на юношеските и детски футболни отбори. Висши чиновници от министерството на Меглена Кунева не желаят футболните срещи при подрастващите да бъдат в делничните дни, тъй като се нарушавал учебния процес заради заетостта на учащите. На последното си заседание ЗС на БФС вече е гласувал проект за решение в тази посока и отборите от Югозапада вече са осведомени за това. И все пак всичко ще се реши окончателно ясно на предсезонната сбирка с клубовете в началото на месец февруари, заяви шефът на ОС на БФС Спас Иванов, който е член на ЗС на БФС. Иванов допълни, че ако този вариант влезе в действие всички мачове от трета лига ще се играят в събота, а за неделя ще останат срещите при децата и юношите от всички възрастови групи и категории. Това ще обхване всички 4 зони в страната. Не е наша приумица, заяви още Спас Иванов.
Ако мачовете на трета лига бъдат преместени в събота това със сигурност ще окаже негативно влияние върху зрителската аудитория на срещите, тъй като по това време се провеждат и мачовете от „А” ОФГ и повечето от професионалния футбол, включително и с преки тв излъчвания. Ще има и известен проблем за футболистите, тъй като някои от тях са служебно ангажирани в съботния ден, не скриха притесненията си част от треньори на отбори в Югозападна трета лига.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?