Безпощаден Григор срещу японец в Бризбейн

Хасковлията стартира добре нов сезон в края на лошата стара 2018-а

Тази сутрин най-добрият български тенисист Григор Димитров започна своята кампания за 2019 г. Това се случи на един от любимите му турнири - този в Бризбейн - с превъзходна победа на старта. 

Тя дойде срещу коравия японец Йошихито Нишиока в мач, продължил точно 80 минути. В него хасковлията беше безпощаден и след 6:3, 6:4 се класира за втория кръг на надпреварата, давайки заявка, че лошите моменти от изминаващата година вече са зад гърба му. 

А началото на мача сякаш не предвещаваше промяната, която искаме да видим в представянето на първата ни ракета. В първите си два сервис-гейма Гришо беше неузнаваем, играеше с мъка, а когато това се случва, винаги е съпътстван от двойните грешки. 

Той направи цели четири в първите си два гейма, в които сервираше, а в тях му се наложи да спасява и цели пет възможности за пробив. По някакъв начин той успя да го стори и тогава видяхме промяната в играта му. 

При първата възможност, открила се пред българина да вземе подаването на Нишиока, той се нахвърли хищнически върху шанса и оттам-нататък на корта именно той диктуваше събитията. Това доведе до сравнително лесно затваряне на първия сет при 6:3 и доминация в началото на втория. 

Именно във втората част си пролича как може да играе първата ни ракета, когато му потръгне играта. След равностойното начало до 2:2, последваха няколко мощни залпа от Гришо, които му помогнаха да реализира два пробива и да поведе с 5:2. 

Тогава дойде и лекото отпускане в края, което позволи на японеца да върне единия пробив, но за повече подаръци от страна на българина нямаше място. И той взе последния си сервис-гейм, за да затвори мача с 6:4 и да тръгне успешно през сезон 2019, макар и все още през 2018 г. /Марица

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?