Следвайте ни

Без положителна проба за Covid-19 на Световното по гребане

viber icon

Нито един положителен случай за Covid-19 не беше отчетен по време на Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив. По време на шампионата бяха направени над 400 извънредни теста на състезатели, технически лица и организатори, като всички бяха отрицателни.

Според съвместно разработените от Организационни комитет и Международната федерация по гребане противоепидемични мерки всеки участник в регатата трябваше да представи отрицателен резултат от PCR covid-19 тест, не по-стар от 72 часа от пристигането му на място.

За допускане се попълваха и предсъстезателен здравен въпросник и ежедневни декларации. Гребците, техните щабове и домакините носиха маски на територията на канала не само на закрито, но и на открито. Работните помещения във финалната кула, стартът, хангарите и цялото съоръжение преминаваха през стриктна дезинфекция по няколко пъти на ден.

Преди да бъдат допуснати до състезателното трасе, на гребците и техните щабове се мереше температурата първо в хотелите, а след това и на входовете.

Тестуването за COVID-19 на всички участници на Световното първенство за юноши и девойки беше обезпечено от екипа на Медицинския център по рехабилитация и спортна медицина (бившия Спортен диспансер) в Пловдив. Разкрит бе мобилен пункт извън състезателната зона до входа на Гребната база, където се провеждат гонките.

На разположение на участниците беше и специализираният стационарен кабинет в Медицинския център, който беше привлечен от Организационния комитет за обезпечаване и изпълнение на "COVID-19 - response plan", включващ необходимите мерки по превенция на инфекцията. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Бродягата

Бродягата

17.08.2021 | 15:32

Сигурно са правени в Пи----ц.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?