Белгия пренаписа футболната си история

“Червените дяволи” сразиха Англия в малкия финал на Мондиал 2018

САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Белгия победи Англия с 2:0 в малкия финал на Мондиал 2018 и зае третото място на първенството. Тома Мюние (4) и Еден Азар (82) бяха точни на стадиона в Санкт Петербург и донесоха на "червените дяволи" най-големия футболен успех на страната.  Възпитанците на Роберто Мартинес бяха по-добрия отбор през почти цялата среща и съвсем заслужено се окичи в бронзовите медали. "Трите лъва" имаха няколко добри възможности през втората част, а веднъж и Тоби Алдервейрелд изби топката от голлинията.

Срещата започна отлично за Белгия. "Червените дяволи" излязоха напред в резултата още в 4-ата минута. Лукаку изведе Насер Шадли отляво. Крилото центрира в наказателното поле, къдеот Тома Мюние изпревари Дани Роуз и откри резултата. В 12-ата минута Белгия бе много близо до втори гол. Де Бройне получи в наказателното поле от Лукаку, след което стреля между двама бранители. Получи се рикошет и топката се насочи опасно към ъгъла, но Пикфорд реагира добре и изби. В 24-тата минута англичаните създадоха първата голова възможност пред вратата на Куртоа. Стърлинг овладя добре подаване от на Дайър, след което пусна технично към Кейн, чийто удар премина встрани от вратата. На два пъти Джон Стоунс успя да блокира тежки удари на Юри Тилеманс и Еден Азар. В 35-ата минута Тилеманс не намери добре топката, но опитът му за удар стигна до Алдервейрелд, който от трудна позиция стреля, но над вратата. Пет минути преди края на първата част Насер Шадли се контузи и бе заменен от Томас Вермален.

Гарет Саутгейт опита да промени хода на срещата с две смени на почивката. В игра се появиха Лингард и Рашфорд, който замениха Роуз и Стърлинг. В 53-ата минута Лингард от отлична позиция стреля покрай вратата. Малко след това Кевин де Бройне пусна отличен извеждащ пас за Ромелу Лукаку, който обаче не успя да овладее топката и Пикфорд улови. В 69-ата минута Ерик Дайър опита удар по земя извън наказателното поле, който не затрудни Куртоа. Малко след това халфът финтира Компани и се озова очи в очи с Куртоа. Дайър копна топката над вратаря, но Алдервейрелд успя да избие кълбото от голлинията в корнер. В 74-ата минута удар с глава на Магуайър излезе в аут. В 80-ата минута белгийците организираха отлична атака, при която Мертенс центрира за Мюние, а защитникът опита удар от воле, който бе избит от Пикфорд. Две минути по-късно Белгия сложи точка на спора. Кевин де Бройне изведе Еден Азар зад защитата на англичаните и халфът с техничен удар не остави шансове на Пикфорд за 2:0.  До края на срещата не се случи нищо интересно и "червените дяволи" заслужено заеха трето място на Мондиал 2018.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?