”Барселона” спечели за 26-ти път титлата в Испания!

”Барселона” спечели за 26-ти път титлата в Испания! Това се случи, след като каталунците победиха с 1:0 15-ия в класирането ”Леванте”. 3 кръга преди края Лионел Меси и компания са недостижими на върха на класирането с 84 точки, като зад себе си оставят двата мадридски гранда - ”Атлетико” (74 т.) и ”Реал” (65 т.).

Така "Барса" повтори успеха си от миналата кампания и за последните 11 сезона може да се похвали, че има 8 титли.

 

Нещо повече, каталунците имат възможност да постигнат шампионски требъл, тъй като на 25 май им предстои финал за Купата на краля срещу "Валенсия", а в Шампионската лига играят на полуфинал срещу "Ливърпул". Първия мач между двата тима от най-силния европейски клубен турнир може да гледате пряко по bTV Action на 1 май от 21:30 ч.

 

Пред препълнения "Камп Ноу" "Барселона" излезе на терена само за победа, след като прекият конкурент "Атлетико" беше прибавил към актива си 3 точки по-рано през деня.

 

Звездата на отбора Лионел Меси не попадна в титулярния състав, а треньорът Ернесто Валверде заложи на Усман Дембеле, Луис Суарес и Фелипе Коутиньо в нападение.

 

Каталунците се хвърлиха в атака веднага, въпреки че през първото полувреме не успяха да отбележат гол. Заслуга за това имаше и вратарят на "Леванте" Айтор Ферандес, който показа отличен рефлекс.

 

Аржентинецът все пак влезе на мястото на Коутиньо в началото на второто полувреме. Тази промяна даде резултат в 61-ата минута. Меси вкара своя 34-ти гол в испанското първенство.

 

Попадението развълнува трибуните, които нямаха търпение да чуят последния съдийски сигнал. Преди това те трябваше бурно да аплодират страхотни спасявания на Тер Стеген, както и няколко пропуска на Артуро Видал, Меси и Ракитич.

Дългоочакваният миг все пак дойде и шампионите дадоха тон на празненствата. За щастие на феновете, "Барселона" печели титлата след мач у дома за първи път от 2010 г.

Източник: фрогнюз.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?