Баранка: Футболната мафия в България уби борец срещу черното тото

Шокиращо изказване направи президентът на организацията за борба с черното тото "ФедерБет" - Франческо Баранка. В интервю за украинска медия той обяви, че борец срещу футболната мафия е бил убит в центъра на София. Въпреки че не назовава име, от изказването му се подразбира, че става въпрос за Йордан Динов. Именно той бе застрелян в столицата през 2012 година.

"Като цяло няма страна, в която черното тото и уреждането на мачове да липсват. Вероятно само Висшата лига на Англия е чиста. Но надолу по дивизиите е различно. Трудно е за вярване, че има футболисти, които смятат, че с повлияването на резултата със своите действия, не правят нищо нередно. И залагат. Като цяло това е много сериозно престъпление", коментира Баранка.

"Един мой много добър приятел и колега от България беше убит в центъра на София, защото разследваше уговорени мачове в страната", добави той.

В края на интервюто си Франческо Баранка разкри, че съвсем скоро компетентните органи в различни държави от Източна Европа ще получат конкретна информация за предполагаеми уговорени срещи. /Марица.бг

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Допринася ли Гребната за добро качество на живот и активен отдих в Пловдив?