Следвайте ни

Баражът на АФК Хасково остава в град Раковски

ЗС на БФС – Пловдив: Няма опасност за футболистите, заради обявеното бедствено положение във връзка с пожара в с. Шишманци

viber icon
Веселин ТОНЕВ,Марица

Баражите за попълване състава на Югоизточната Трета лига, които бяха назначени на стадиона в град Раковски при тегленето на жребия в Зоналния съвет на БФС – Пловдив остават там. Днес от 18 часа ще играят Локомотив (Бс) и Сокол (Марково), а в събота победителят от този двубой се изправя срещу АФК Хасково.
Във връзка с пожара в с. Шишманци, община Раковски обяви частично бедствено положение, което бе потвърдено и от кмета Павел Гуджеров.
“Хасковска Марица” припомня, че пожарът възникна на 2 юни в цеха за събиране на пластмасови отпадъци, разположен на територията на бившия завод за стоманолеене, в непосредствена близост до екозавода за третиране на битови отпадъци.
По думите на Гуджеров все още има малки огнища и излиза дим от мястото на пожара, но значително по-малко от предишните дни.
Превантивните препоръките от РИОСВ – Пловдив към хората са да се избягват дейности на открито и да се затварят прозорците на жилищата в населените места на югозапад от пожара.
“Няма да местим мачове. Стадионът е далеч от пожара и това няма да се окаже проблем за предстоящите баражи. Ситуацията е почти овладяна, имам и потвърждение от Пожарната”. Това коментира пред “Хасковска Марица”, шефът на Зоналния съвет на БФС – Пловдив Димитър Енчев.
На Ямача не са притеснени от ситуацията край стадиона в Раковски, а по-скоро от очакванията кой ще бъде противник на червено-белите. “Всички тренират ежедневно и се готвят с много желание да се докажат. Момчетата са здрави и в добро функционално състояние. Единственият ни проблем са болежките на Гено Палазов, но и той се възстановява”, допълни от своя страна треньорът Емил Ангелов.
Отпадна възможността за баража да се присъединят по-опитни играчи, които да помогнат на отбора. Освен Емил Ангелов други картотекирани преди пролетния сезон няма. Такива са изискванията на Наредбата на БФС. Наставникът на АФК Хасково обаче отклони въпроса ни, дъли ще вземе участие в този мач като полеви играч за да помогне на своите възпитаници.
Днес целият Спортно-технически щаб на клуба от Ямача ще присъства на мача между Локо (Бургас) и Сокол (Марково./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?