Следвайте ни

Българска лодка стигна до финал на Световното в Пловдив

viber icon

Българска лодка ще участва във финала от Световното първенство по гребане за юноши и девойки в Пловдив. Това стана факт, след като двойката без кърмчия Иван Янкулов и Цветомир Малинов се пребори за третото място в полуфиналната гонка. Нашите бяха изпреварени от лодките на Германия и Канада.

Така Янкулов и Малинов  излизат ще гребат в 11.20 часа в гонката за разпределение на медалите

Четворката скул на България (Христо Нешев, Иван Табаков, Васил Шунтов и Стефан Мутич) завърши на шесто място в полуфинала и няма да спорят за медалите утре, те ще участват във финал Б утре в 10 часа. 

Скифьорът Иван Йорданов (една година по-малък от съперниците си) остана на втора позиция във финал С и е 14-ти в общото класиране. 

„Всеки взе това, за което е тренирал и работил. Радваме се че двойката без успя да влезе на финал на Световно първенство, което не се беше случвало от доста време в тази дисциплина. Имаме още работа в четворката, но е хубаво, че за разлика от Европейското през миналата година, в което не участваха 12 отбора, включително водещи като Германия и Италия, тази година с малки изключения, всички са тук. За този шампионат направихме добра подготовка, но за съжаление изпускаме детските години – първа, втора младша, първа старша и в последната старша съживяваме нещата, но това не е достатъчно. Трябва този процес да се започне по-отрано. Труден спорт сме, зависими сме от водоеми, на „Панчарево“ например дистанцията е 800 м, но ние трябва да се организираме и да подобрим работата в клубовете“, коментира президентът на Българската федерация по гребане Свилен Нейков. 

Гонките за разпределение на медалите от Световното първенство по гребане за юноши и девойки са в неделя.

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?