64

Българите го могат! Наско Петров с летящ старт в белия керван

Пловдивчанинът Атанас Петров влезе с гръм и трясък в новия ски сезон в алпийските дисциплини. 16-годишният Наско зае осмо и девето място в първите две състезания на FIS в Швейцария. Това е третата по ранг верига в алпийските дисциплини след надпреварите за Световната и Европейската купа.

Постижението на Наско Петров е уникално, защото на дебютното си състезание той стартира с номер 102 и кара по много лошо трасе в първия манш. Въпреки това талантът даде 19-о време, което му гарантира спускане в добри условия за втория манш. На здравата писта Наско даде трето време и завърши осми в крайното класиране.

Младият пловдивчанин затвърди блестящия старт на сезона като завърши девети във второто си състезание в Швейцария.    

Ето какво написа след успеха на Наско неговата майка Мария Димова, която е първата българска участничка на олимпийски игри в сноуборда в Нагано 1988 година:

„Когато застанеш на първото си състезание FIS в Швейцария, и си най-малък, и си с номер 102 на гърдите, не ти остава нищо друго освен да дадеш всичко от себе си и да покажеш какво си научил през годините. Наско зае 8-о място, като стана трети във втория манш. Браво, много те обичаме и се гордеем с теб. Благодаря на всички , които помогнаха Наско да направи това постижение!”.

А коментарите под поста й в социалните мрежи гласят „българите го можем”, „страхотен успех” и „Наско сега ги започва”.

Атанас Петров е възпитаник на СУ „Димитър Матевски” в Пловдив, но от няколко години живее в Италия, защото у нас няма условия за подготовка в алпийските ски, когато говорим за високо спортно майсторство и големи цели.

Наско вече върви по стъпките на легендата на българските алпийски ски Петър Попангелов и новия ни ас Алберт Попов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?